Čočkový salát s gorgonzolou

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 2-3 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

Na :

  • 200 g zelené čočky
  • 2 větší snítky čerstvého tymiánu
  • 3 bobkové listy
  • 100 g sušených rajčat
  • 10 cherry rajčat
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • hrst čerstvé hladkolisté petrželky
  • hrst čerstvého koriandru
  • hrst čerstvého kopru

Na servírování:

  • 100 g gorgonzoly DOP
  • hrst nasekaných vlašských ořechů

🥘 Postup přípravy

Nejdřív jsem si propláchla čočku, dala ji do hrnce, zalila dostatkem vody (cca 1,5 litru) a společně s bobkovým listem a tymiánem dala pod pokličku vařit asi na 15 minut doměkka. V průběhu vaření jsem čočku ochutnávala a když byla tak akorát na skus (nechceme rozvařenou čočku), tak jsem ji scedila a propláchla studenou vodou.

Mezitím, co se čočka vařila jsem si nakrájela cherry rajčata i sušený rajčata na menší kousky, najemno jsem nasekala všechny a nahrubo . Hotovou čočku jsem ochutila javorovým sirupem, vinným octem a solí tak, aby mi to chutnalo. Radši přidávejte všechny tyhle ingredience po troškách, dokud není chuť podle vás dokonale vyvážená. Vinný přidávám pro kyselost, javorovým sirupem sladím a sůl je jasná:)

Na závěr jsem přimíchala cherry i sušený rajčata, nasekaný bylinky, oříšky a lžičkou jsem dala na salát kousky gorgonzoly.

Tak šup do kuchyně!

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *