🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 5 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Sladké , nadýchaná šlehačka, oslazená medem a ovoněná skotskou , a křupavé … Tenhle jednoduchý, ale přesto neodolatelný skotský dezert budete chtít mlsat celé léto!

🍓 Ingredience

  • 8 lžic ovesných vloček
  • 300 g čerstvých malin
  • podle chuti
  • 350 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40%)
  • 2 lžíce tekutého medu + navíc podle chuti
  • 2–3 lžíce whisky

🥘 Postup přípravy

1 Ovesné vločky vsypte do pánve, rovnoměrně rozprostřete a nasucho na mírném ohni opékejte, dokud se nerozvoní. Nechte vychladnout.

2 Polovinu malin rozmačkejte a přepasírujte přes jemné síto. vyhoďte a pyré oslaďte podle chuti. Smetanu vyšlehejte dotuha a opatrně do ní vmíchejte a whisky. Do skleničky střídavě vrstvěte ochucenou smetanu, malinové pyré a opražené vločky. Ozdobte čerstvými malinami, případně zakápněte medem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *