🕒 Doba přípravy: 5 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 skleničky
🍪 Popis
Jestli se chystáte na další vánoční návštěvu a nemáte dárek, nezoufejte. Domácí kandované ořechy budete mít hotové během chvilky, suroviny máte nejspíš doma (určitě vám nějaké zbyly z pečení cukroví). A je to taková dobrota, že si nejspíš necháte skleničku na zobání i pro sebe.
🍓 Ingredience
- 3 hrnky směsi ořechů
- 1 bílek
- 1/2 hrnku hnědého cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička soli
- Pro sladce-pálivou verzi navíc
- 1/4 lžičky mletého chilli
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Připravte si ořechy. Hodí se loupané i neloupané, lískové, vlašské, mandle, kešu, para, pekany, pistácie, arašídy, prostě co vám chutná.
Krok 2: Bílek prošlehejte s cukrem, skořicí (nebo perníkovým kořením), vanilkou, solí a chilli, pokud máte rádi. Nám kombinace sladko-slano-pálivé chuti na křupavých oříšcích připadá geniální!
Krok 3: Směs rozprostřete v jedné vrstvě na pečicí papír a pečte 15 minut při 150 °C. Promíchejte, a pečte dalších 15 minut nebo až jsou ořechy zlatavé. Nebojte, po vychladnutí ještě zatuhnou!
Krok 4: Nechte vychladnout, rozdrobte na kousky a rozdělte do hezkých skleniček. Přidejte vlastnoručně vyrobenou jmenovku a máte hotovo! Ořechy vydrží dobré minimálně dva týdny.
☕️ Poznámka
Pokud ještě budete péct vánočku, zbylý žloutek použijte do ní.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/35-receptu-na-sladke-jedle-darky-68639








Napsat komentář