🕒 Doba přípravy: 5 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 skleničky

🍪 Popis

Jestli se chystáte na další vánoční návštěvu a nemáte dárek, nezoufejte. Domácí kandované budete mít hotové během chvilky, suroviny máte nejspíš doma (určitě vám nějaké zbyly z pečení cukroví). A je to taková dobrota, že si nejspíš necháte skleničku na zobání i pro sebe.

🍓 Ingredience

  • 3 hrnky směsi ořechů
  • 1 bílek
  • 1/2 hrnku hnědého cukru
  • 1 lžička mleté
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička soli
  • Pro sladce-pálivou verzi navíc
  • 1/4 lžičky mletého chilli

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Připravte si ořechy. Hodí se loupané i neloupané, lískové, vlašské, , kešu, para, pekany, pistácie, , prostě co vám chutná.

Krok 2: prošlehejte s cukrem, skořicí (nebo perníkovým kořením), vanilkou, solí a chilli, pokud máte rádi. Nám kombinace sladko-slano-pálivé chuti na křupavých oříšcích připadá geniální!

Krok 3: Směs rozprostřete v jedné vrstvě na pečicí papír a pečte 15 minut při 150 °C. Promíchejte, a pečte dalších 15 minut nebo až jsou ořechy zlatavé. Nebojte, po vychladnutí ještě zatuhnou!

Krok 4: Nechte vychladnout, rozdrobte na kousky a rozdělte do hezkých skleniček. Přidejte vlastnoručně vyrobenou jmenovku a máte hotovo! Ořechy vydrží dobré minimálně dva týdny.

☕️ Poznámka

Pokud ještě budete péct vánočku, zbylý žloutek použijte do ní.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *