Šlehačkové řezy Kardinál

, ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 25 min.
🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 plech

🍪 Popis

Nadýchaný a efektní dezert s pořádnou porcí šlehačky. Řezy Kardinál vypadají složitě, příprava je ale překvapivě lehká a rychlá.

🍓 Ingredience

Na bílkové těsto:

  • 3 bílky
  • 100 g cukru krupice
  • 1 špetka soli

Na piškotové těsto:

  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 50 g cukru krupice
  • 40 g hladké mouky
  • 1 špetka soli

Na náplň:

Ještě budete potřebovat:

  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 lžíce oleje

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Na bílkové těsto ušlehejte s cukrem a špetkou soli dotuha.

Krok 2: Na piškotové těsto vyšlehejte vejce, žloutky, špetku soli a do světlé nadýchané pěny. Na povrch prosejte mouku a opatrně ji vmíchejte do žloutkové pěny. Předehřejte troubu na 170 °C.

Krok 3: Vyložte plech papírem na pečení a zlehka ho potřete olejem. Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte na plech bílkové těsto: začněte asi 3 cm od okraje plechu a vytvořte dlouhou bílkovou linii po celé délce plechu. Udělejte mezeru širokou přibližně 2 cm, nastříkejte další pruh těsta, znovu udělejte mezeru, a ještě jednou zopakujte. Stejné tři pruhy bílkového těsta nastříkejte na druhé straně plechu.

Krok 4: Do sáčku teď dejte piškotové těsto a vyplňte jím mezery mezi sněhem. Vložte do trouby a pečte asi 20–25 minut, až těsto zrůžoví a zpevní. V mezičase ušlehejte smetanu se ztužovačem na pevnou šlehačku.

Krok 5: Ještě teplé těsto překlopte na posypaný moučkovým cukrem a stáhněte papír, na kterém se peklo. Oba díly potřete marmeládou a nechte zcela vychladnout. Poté na jeden navršte šlehačku, přiklopte, nechte chvíli v chladu uležet a podávejte.

☕️ Poznámka

Přidejte do šlehačky z poloviny vanilkového lusku.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *