🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 25 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 plech
🍪 Popis
Nadýchaný a efektní dezert s pořádnou porcí šlehačky. Řezy Kardinál vypadají složitě, příprava je ale překvapivě lehká a rychlá.
🍓 Ingredience
Na bílkové těsto:
- 3 bílky
- 100 g cukru krupice
- 1 špetka soli
Na piškotové těsto:
- 1 vejce
- 2 žloutky
- 50 g cukru krupice
- 40 g hladké mouky
- 1 špetka soli
Na náplň:
- 6 lžic marmelády
- 300 ml 33% smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
Ještě budete potřebovat:
- 1 lžíce cukru moučka
- 1 lžíce oleje
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Na bílkové těsto ušlehejte bílky s cukrem a špetkou soli dotuha.
Krok 2: Na piškotové těsto vyšlehejte vejce, žloutky, špetku soli a cukr do světlé nadýchané pěny. Na povrch prosejte mouku a opatrně ji vmíchejte do žloutkové pěny. Předehřejte troubu na 170 °C.
Krok 3: Vyložte plech papírem na pečení a zlehka ho potřete olejem. Pomocí cukrářského sáčku nastříkejte na plech bílkové těsto: začněte asi 3 cm od okraje plechu a vytvořte dlouhou bílkovou linii po celé délce plechu. Udělejte mezeru širokou přibližně 2 cm, nastříkejte další pruh těsta, znovu udělejte mezeru, a ještě jednou zopakujte. Stejné tři pruhy bílkového těsta nastříkejte na druhé straně plechu.
Krok 4: Do sáčku teď dejte piškotové těsto a vyplňte jím mezery mezi sněhem. Vložte do trouby a pečte asi 20–25 minut, až těsto zrůžoví a zpevní. V mezičase ušlehejte smetanu se ztužovačem na pevnou šlehačku.
Krok 5: Ještě teplé těsto překlopte na papír na pečení posypaný moučkovým cukrem a stáhněte papír, na kterém se peklo. Oba díly potřete marmeládou a nechte zcela vychladnout. Poté na jeden navršte šlehačku, přiklopte, nechte chvíli v chladu uležet a podávejte.
☕️ Poznámka
Přidejte do šlehačky semínka z poloviny vanilkového lusku.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/slehackove-rezy-kardinal-54926








Napsat komentář