Restovaný pastinák s chorizem

, , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 45 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Právě chorizo a česnekový dresink vrátí pastináku sílu a udělají z něj pokrm par excellence! A ? Ta dokonalý pokrm zpečetí!

🍓 Ingredience

  • 200g , oškrábaný a rozčtvrcený
  • 1 kg brambor, oškrábaných a nakrájených na klínky
  • 4 klobásky chorizo
  • 4 stroužky česneku
  • 60 ml rostlinného oleje
  • mořská a čerstvý černý pepř
  • 200 g rukoly

Na dresink:

  • 1 lžíce dijonské
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžička cukru
  • 60 ml olivového oleje

🥘 Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 °C. Pastinák, , chorizo (celé klobásky), česnek (neoloupaný), , sůl a pepř dejte na plech a promíchejte. Pečte 45 minut, aby brambory zezlátly a pěkně křupaly. Dejte stranou.

Připravte česnekový dresink. Upečené stroužky česneku vyndejte z pekáčku, oloupejte nebo vymáčkněte. V míse je spojte s hořčicí, octem, cukrem a pořádně promíchejte. Nakonec přidejte olej a opět dokonale spojte.

Jednotlivé porce servírujte tak, že na každý talíř dáte vždy upečenou směs, ozdobíte rukolou a přelijete dresinkem.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *