🕒 Doba přípravy: 20 min.

🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

  • jahody 200 gramů
  • moučkový 50 gramů
  • 250 gramů
  • 250 gramů (polotučný)
  • smetana na šlehání 1 kus
  • čokoláda bílá 100 gramů
  • čokoláda mléčná 100 gramů
  • 150 gramů (marokánky)

🥘 Postup přípravy

1. Jahody nakrájejte na kostky. V míse ušlehejte tvaroh s mascarpone, přidejte prosátý a vše spojte do jemného krému. Smetanu ušlehejte zvlášť a přimíchejte ji do krému.

2. Ve vodní lázni rozehřejte bílou i mléčnou čokoládu, každou zvlášť a rozehřátou ji promíchejte vždy s polovinou krému.

3. Ty nejhezčí jahody nakrájejte na plátky, přitlačte na sklo sklenic a začněte vrstvit. Naspod rozlámejte část sušenek, poté dejte vrstvu nakrájených jahod a zakryjte vrstvou krému buď světlého, nebo tmavého. Navrch ozdobte jahodami, posypte rozdrcenými sušenkami, a pokud máte, přidejte kvítky jahodníku.

☕️ Poznámka

Klasika, kterou nadchnete hlavně děti. Dezert ve skleničce je rychlý, jednoduchý, ale skvělý. I v jednoduchosti se totiž skrývá něco úžasného.

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *