Vláčný cuketový perník

, ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 35 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 koláč

🍪 Popis

Letošní léto bohaté na déšť a slunce má jednu velkou výhodu: cukety a další plodiny na našich zahradách rostou doslova jako z vody. Pokud i vy máte nějaký ten přebytek cuket, není nad to upéct si z nich nějakou buchtu. Třeba tenhle s jogurtem

🍓 Ingredience

  • 500 g cukety
  • 3 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce perníkového
  • 1 lžička mleté
  • 1 kypřicí
  • 3 lžíce kakaa
  • 250 g bílého jogurtu
  • 140 ml rostlinného oleje

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C. Cuketu omyjte a i se slupkou nastrouhejte nahrubo.

Krok 2: Celá vejce vyšlehejte s cukrem do vysoké světlé pěny. Mouku smíchejte s perníkovým kořením, skořicí, kypřicím práškem a kakaem.

Krok 3: Do vyšlehaných vajec všlehejte a střídavě lehce vmíchejte a moučnou směs. Úplně na závěr vmíchejte nastrouhanou cuketu.

Krok 4: Pekáč vyložte pečicím papírem (nebo vymažte tukem a vysypte polohrubou moukou) a těsto do něj rovnoměrně nalijte a povrch uhlaďte.

Krok 5: Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 35 minut. Když zapíchnete do těsta špejli a vytáhnete ji suchou, je hotovo.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *