🍓 Ingredience
- 200 g munga
- 200 g rýže basmati
- 1,2 l vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička garam masala
- 1 lžička černého hořčičného semínka
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- sůl podle chuti
- čerstvý koriandr
- limetka
- lžička strouhaného kokosu
🥘 Postup přípravy
Na mírném ohni rozehřejte olivový olej, přisypte černé hořčičné semínko a pár minut restujte. Poté přidejte římský kmín a chvilku prohřívejte, aby se směs krásně rozvoněla. Dávejte pozor, abyste koření nepřipálili. Nakonec vsypte kurkumu a garam masalu a ještě chvilku opékejte.
Mungo propláchněte a přisypte ke koření, promíchejte, zalijte cca 200 ml vody a pár minut vařte.
Rýži také propláchněte a nasypte do hrnce k mungo fazolím, přidejte dalších 200 ml vody, promíchejte a znovu přiveďte k varu.
Vařte na mírném ohni, postupně podle potřeby přilévejte vodu a promíchávejte.
Nakonec osolte podle chuti a podávejte posypané koriandrem, kokosem a pokapané limetkou.
Místo olivového oleje můžete použít ghí v biokvalitě, pak ale recept nebude veganský.








Napsat komentář