🕒 Doba přípravy: 1 hod.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Přáli jste si někdy vědět, jak chutná duha? Talíř s pečeným kuřetem s batáty a červenou cibulí a kadeřávkovým salátem s mrkví, avodádem a granátovým jablkem doslova hraje zářivými barvami a láká k ochutnání.
🍓 Ingredience
- batáty 750 g
- nakrájených na kostky
- cibule červená 2 ks
- nakrájené na klínky
- olivový olej
- sůl
- pepř
- čerstvě mletý
- kuřecí prsa 4 ks
- s kůží
- prosciutto 50 g
- nakrájené nadrobno
NA ZÁLIVKU
- miso pasta 1 PL
- bílá
- tahini 1 PL
- citronová šťáva
- z 1 citronu
- sezamový olej 4 PL
- z praženého sezamu
- olivový olej 2 PL
🥘 Postup přípravy
1
Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Batáty a červenou cibuli rozprostřete na plech a velkoryse pokapejte olejem. Osolte, opepřete, pak pečte 40–45 minut, v polovině uvedené doby obraťte. Zelenina by měla být měkká, ale ne rozbředlá.
2
Mezitím prošlehejte suroviny na zálivku. Kuřecí prsa a nakrájené prosciutto dejte na jiný plech. Každé z prsou pokapejte 2 lžičkami zálivky a přidejte plech do trouby na závěrečných 10–15 minut pečení batátů.
3
Plech s upečenými batáty vyjměte z trouby. Gril v troubě rozpalte a dopékejte pod ním kuřecí prsa kůží nahoru 3–4 minuty, nebo aby kůže zezlátla.
4
Kadeřávek dejte do mísy se 2 lžícemi olivového oleje a se spoustou soli a pepře, pořádně promasírujte rukama. Zalijte citronovou šťávou a vmíchejte mrkev spolu s 1/2 semínek z granátového jablka.
5
Kadeřávkový salát a upečené batáty s cibulí rozdělte na talíře. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a přidejte je na talíře spolu s avokádem. Pokapejte zálivkou a posypte zbývajícími semínky z granátového jablka. Ihned podávejte.








Napsat komentář