🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

1. Filety očistěte od šupin a kůži na několika místech nařízněte.
2. Rybu pokapejte citronem, potřete prolisovanými dvěma stroužky česneku, osolte, opepřete a posypte kmínem.
3. Na dno pekáče navrstvěte na kolečka nakrájenou cibuli a nahrubo nasekané stonky petržele. Vše zalijte pivem.
4. Na cibuli položte rybu kůží nahoru, mírně ji potřete olejem a pečte při teplotě 180 °C asi 30 minut.
5. Než se upeče, připravte si . Rozpusťte máslo a v hmoždíři ho utřete s hladkolistou petrželí, zbylým česnekem, pepřem a špetkou soli.
6. Z citronu jemně nastrouhejte kůru a do směsi ji vmíchejte. Nechte vychladnout.
7. Ze zatuhlého másla pomocí dvou lžiček tvarujte malé „nočky“ a podávejte je na čerstvě upečené rybě.

☕️ Poznámka

https://www.akademiekvality.cz/recept/pecene-kapri-filety




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *