🕒 Doba přípravy: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
1. Bílou a červenou čekanku nakrájejte na proužky (můžete odstranit části se silným vnitřním řapíkem), šalotku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky. Radicchio a frisée nakrájejte nebo natrhejte a odložte stranou.
2. V pánvi rozpalte asi 1 lžíci oleje a orestujte na něm šalotku a česnek. Pak přidejte červenou a bílou čekanku a krátce opečte (ta červená pravděpodobně zhnědne, ale to vůbec nevadí). Obsah pánve vsypte do mísy, přidejte radicchio a frisée, rozinky a nasekané pekany, osolte a opepřete, zakápněte olejem a promíchejte. Podávejte ozdobené parmezánem.
☕️ Poznámka
Na salát vybírejte co nejmenší puky, velké čekanky bývají dost hořké. Pokud je pro vás výrazná chuť salátu až příliš, zjemněte ji plísňovým sýrem nebo sladkým ovocem – třeba jablkem nebo hruškou.








Napsat komentář