🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 40 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Ta pravá snídaně pro líné ráno – večer připravíte a ráno už jen šoupnete do předehřáté trouby. Než se žemlovka upeče, můžete se jít ještě na chvíli zachumlat do peřin…

🍓 Ingredience

  • 125 g másla
  • 200 g třtinového cukru
  • 1/2 balení bílého toustového chleba (můžete použít také zbytky mazance či vánočky)
  • 5 velkých vajec
  • 360 g smetany na vaření
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce pomerančového likéru (Gran Marnier, )
  • špetka soli
  • hrst plátků mandlí
  • moučkový na poprášení

🥘 Postup přípravy

1 V rendlíku na středním ohni rozehřejte máslo, přidejte cukr a míchejte, dokud se v másle nerozpustí. Sladké máslo nalijte do pekáčku o rozměru 20 x 30 cm a rozprostřete do něj toustový .

2 V míse prošlehejte vejce, smeta- nu, , a špetku soli, směsí rovnoměrně polijte obsah pekáčku a posypte mandlemi. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice přes noc odpočinout.

3 Ráno předehřejte troubu na 175°C a dejte žemlovku péct na 35–40 minut dozlatova. Podávejte ji poprášenou moučkovým cukrem.

☕️ Poznámka

  • Energie3115 kcal
  • Bílkoviny75 g
  • Sacharidy239 g
  • Tuky204 g

https://www.apetitonline.cz/recept/zemlovka-pres-noc




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *