Popraskané čokoládové sušenky

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 13 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 20 ks

🍪 Popis

Tyhle mají hned několik plus: jsou krásné na pohled a snadné na výrobu, ale jejich největší kouzlo je v měkkém středu, který připomíná texturou i čokoládovo-máslovou chutí brownies. Nepodceňte chlazení v lednici, těsto potřebuje ztuhnout a zpevnit, jinak se vám na plechu při pečení slije do jednoho velkého sušenkového neštěstí.

🍓 Ingredience

  • 200 g tmavé čokolády, nasekané najemno
  • 100 g másla, nakrájeného
  • 100 g krupicového cukru
  • 150 g světlého třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 130 g celozrnné mouky (např. žitné)
  • 50 g kakaa holandského typu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 100 g moučkového cukru

🥘 Postup přípravy

1 Čokoládu a máslo rozpusťte nad vodní lázní, promíchejte do hladké, kompaktní hmoty a nechte zchladnout.

2 Oba cukry vsypte do mísy, vklepněte vejce a vyšlehejte do světlé pěny. Přilijte čokoládu a opatrně ji zapracujte. Nakonec vmíchejte všechny suché ingredience kromě moučkového cukru. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 3–4 hodiny do lednice vychladit.

3 Troubu předehřejte na 180°C a dva plechy vyložte pečicím papírem. Moučkový vsypte do misky. Z čokoládové hmoty tvořte kuličky, štědře je obalujte v moučkovém cukru a skládejte na plech – ponechte mezi nimi dostatečné rozestupy! Pečte je 12–13 minut, měly by naběhnout a popraskat, po krajích být pevnější a ve středu měkké. (Tohle jsou měkké sušenky připomínající brownies, proto je opravdu hlídejte a nepřepečte!) Upečené sušenky nechte 5 minut chladnout na plechu, poté je přesuňte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží až 1 týden.

☕️ Poznámka

  • Energie4110 kcal
  • Bílkoviny76 g
  • Sacharidy495 g
  • Tuky197 g

https://www.apetitonline.cz/recept/popraskane-cokoladove-susenky




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *