🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍪 Popis
Půvabné a křehké „sendviče“ z listového těsta patří mezi nejrychlejší domácí dezerty, které znám. Než se upečou čtverečky, vyšleháte krém a můžete podávat.
🍓 Ingredience
- 1 balení vyváleného listového těsta
- 1 vejce
- 3 lžíce třtinového cukru
- 3 lžičky mleté skořice
Na krém
- 250 g mascarpone
- 200 ml 40% smetany ke šlehání
- 1 lžíce cukru moučka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička mleté skořice
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte troubu na 200 stupňů. Listové těsto rozbalte a přeneste na plech. Rádýlkem ho rozdělte na 28 stejných čtverečků, potřete rozšlehaným vejcem, poprašte cukrem a posypte skořicí. Vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut, až těsto zezlátne a vyskočí.
Krok 2: Zatímco se peče těsto, připravte si krém. Ve velké míse začněte šlehat mascarpone s vychlazenou smetanou – přidejte moučkový cukr podle chuti, vanilkový extrakt a skořici. Ručním šlehačem šlehejte asi 5–8 minut, v mixéru 3–5 minut. Až vznikne hladký a jemný krém a za metlami šlehače se budou tvořit jasně ohraničené cestičky, máte hotovo.
Krok 3: Každý upečený a vychladlý čtvereček podélně přepůlte ostrým pilkovým nožem. Na spodní polovinu nastříkejte pomocí cukrářského sáčku krém, přiklopte vrškem a podávejte.








Napsat komentář