🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné

🍪 Popis

Půvabné a křehké „sendviče“ z listového těsta patří mezi nejrychlejší domácí dezerty, které znám. Než se upečou čtverečky, vyšleháte krém a můžete podávat.

🍓 Ingredience

  • 1 balení vyváleného listového těsta
  • 1 vejce
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžičky mleté

Na krém

  • 250 g
  • 200 ml 40% smetany ke šlehání
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mleté skořice

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Předehřejte troubu na 200 stupňů. rozbalte a přeneste na plech. Rádýlkem ho rozdělte na 28 stejných čtverečků, potřete rozšlehaným vejcem, poprašte cukrem a posypte skořicí. Vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut, až těsto zezlátne a vyskočí.

Krok 2: Zatímco se peče těsto, připravte si krém. Ve velké míse začněte šlehat mascarpone s vychlazenou smetanou – přidejte moučkový podle chuti, a skořici. Ručním šlehačem šlehejte asi 5–8 minut, v mixéru 3–5 minut. Až vznikne hladký a jemný krém a za metlami šlehače se budou tvořit jasně ohraničené cestičky, máte hotovo.

Krok 3: Každý upečený a vychladlý čtvereček podélně přepůlte ostrým pilkovým nožem. Na spodní polovinu nastříkejte pomocí cukrářského sáčku krém, přiklopte vrškem a podávejte.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/skoricove-vezicky-64289




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *