🕒 Doba přípravy: 60 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 6 ks
🍪 Popis
Jak připravit domácí vanilkový pudink? Přesně takhle získáte dezert jako od francouzského cukráře!
🍓 Ingredience
- 180 g krupicového cukru
- 150 ml mléka
- 300 ml dvanáctiprocentní smetany
- 1 vejce
- semínka z jednoho vanilkového lusku
- šlehačka na ozdobení
🥘 Postup přípravy
1. Čtyři lžíce vody a 150 g cukru pomalu, za stálého míchání zahřívejte v silnostěnném kastrolu až do rozpuštění cukru. Zvyšte teplotu a pět minut vařte, už bez míchání. Část karamelu rozdělte do malých silnostěnných misek a dejte vychladit.
2. Předehřejte troubu na 150 °C, horkovzdušnou na 130 °C. Mléko a smetanu nalijte do pánve, přidejte vanilková semínka a přiveďte k varu. Na půl hodiny odstavte, aby se vůně vanilky rozvinula. V misce mezitím prošlehejte vejce se zbylým cukrem a proceďte na ně vanilkové mléko. Promíchejte a rozlijte do misek s karamelem.
3. Misky vložte do pekáčku a zalijte vařící vodou tak, aby byly do poloviny ponořené. V troubě pečte třicet až pětatřicet minut, až bude obsah pevný, ale ještě se bude trochu chvět. Misky vyjměte, překryjte fólií a po zchladnutí je dejte na tři hodiny nebo přes noc vychladit do ledničky.
4. Misku s dortíkem obkružte nožem, vyklopte na talířek a ozdobte zbylým karamelem a šlehačkou.








Napsat komentář