🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod. a 20 min
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍓 Ingredience
- 2 ks vepřových ocásků
- 3 lžičky medu
- 1/4 lžičky pepře
- 1/4 lžičky kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička soli
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejte na 200 stupňů a pusťte se do marinády (nebo do ní maso naložte klidně už den předem). Prolisovaný česnek smíchejte se solí, kmínem, sladkou paprikou, mletým pepřem a medem a maso směsí ze všech stran potřete.
Krok 2: Podlijte troškou vody a pečte 20 minut, poté otočte a zasypte proužky cibule.
Krok 3: Dopékejte ještě asi hodinu, až se bude maso oddělovat od kosti. V případě potřeby dolévejte vodu, aby se maso nepřipálilo a vznikla hustá šťáva.
Krok 4: Podávejte s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím nebo jen tak s čerstvým chlebem a domácí hořčicí nebo naloženým křenem.








Napsat komentář