🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 4 hod.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 8 ks

🍪 Popis

Léto bez zmrzliny jako by ani nebylo. Nenechte se ale omezovat balenými nanuky. Ty nejlepší – plné a šťávy – si můžete udělat doma. Děti budou šťastné a vy se krásně zchladíte!

🍓 Ingredience

  • 160 g cukru krupice
  • 200 g manga
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 250 g jahod, nakrájených

🥘 Postup přípravy

smíchejte v rendlíku s 250 ml vody a na nejmenším plameni zahřívejte do rozpuštění. Pak zvyšte plamen a minutu vařte. Dejte stranou vychladit.

oloupejte, rozřízněte, odstraňte pecku a vydlabejte ovocnou dužinu. Tu pak rozmačkejte s polovinou citronové šťávy a proceďte přes co nejjemnější sítko. K jahodám přidejte citronovou šťávu a udělejte s nimi totéž. Pak do každého pyré přilijte po polovině zchladlé cukrové vody. Nyní začněte plnit osm formiček na nanuky: můžete si udělat jen mangové a jahodové anebo vrstvy střídat, a získat tak dvoubarevné mangovo-jahodové dobroty. Do hmoty zapíchněte dřívka a dejte do mrazáku. Mrazte minimálně čtyři hodiny.

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *