Tuňáková pomazánka s křenem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Jednoduchá pomazánka z tuňáka získá „grády“, když do ní přidáte kousek strouhaného čerstvého křenu. Ten navíc dokáže účinně bojovat proti bakteriím i virům, takže když vás trápí nachlazení a nechce se vám vařit, je tenhle recept přímo pro vás.

🍓 Ingredience

  • 2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě
  • 150 g čerstvého sýra
  • 1 lžička dijonské
  • 1 lžička křenu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře

K podávání:

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Oloupejte a na jemno nastrouhejte kousek čerstvého křenu. Otevřete plechovky s tuňákem a nechte okapat šťávu.

Krok 2: Okapaného tuňáka dejte do větší mísy a vidličkou ho rozmačkejte na jemnou hmotu. Přidejte čerstvý , , hořčici a citronovou šťávu, osolte, opepřete a řádně promíchejte.

Krok 3: Ochutnejte, a případně dolaďte ještě kapkou citronové šťávy a špetkou soli. Pomazánku nechte chvíli rozležet a podávejte s tmavým pečivem nebo dobrým chlebem. Do mističek nadrobno nakrájejte červenou cibuli a kyselé okurky a nechte strávníky, ať si pomazánku doladí podle své chuti.

☕️ Poznámka

Když víte, že nikomu z těch, kterým budete pomazánku servírovat, nevadí čerstvá cibule, společně s kyselými okurkami ji zamíchejte přímo do ní, chutě se tak víc propojí.

https://www.prozeny.cz/clanek/tunakova-pomazanka-s-krenem-54140




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *