🕒 Doba přípravy: 60 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce
🍪 Popis
Výrazně aromatické…
🍓 Ingredience
- 2 prsní řízky po 150 g
- olivový olej na potírání
- lžíci rozemnuté dobromysli nebo majoránky (nebo jejich směs)
- sůl
- pepř
- chlebovou placku (pita nebo arabský chléb)
Na tsatsiki:
- 150 g bílého jogurtu
- 75 g žervé nebo lučiny malou skleníkovou okurku, neloupanou, jen dobře omytou
- 2–3 utřené stroužky česneku
- olivový olej
- kopr na dozdobení (nemusí být)
- sůl
🥘 Postup přípravy
1. Maso nakrájejte na co nejmenší hranolky – ideální jsou o straně 1 cm. Napíchejte je těsně k sobě na špejle, které jste předem namočili ve vodě, aby se nepálily. Pomocí štětce potřete masové hranolky olejem a obalte je kořením. Teď je můžete za potírání zbylým olejem buď grilovat, nebo opéci na pánvi. Podávejte s chlebovou plackou a doplňte nejřečtějším ze všech řeckých salátů.
2. Tsatsiki: jogurt rozetřete s lučinou. Okurku nastrouhejte, dužinu promněte s trochou soli a vložte asi na čtvrt hodiny do cedníku. Důkladně ji vyždímejte rukou a teprve pak spojte s jogurtem a česnekem.








Napsat komentář