🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Po tomhle svařáku se vám pořádně zatočí hlava! Pokud jste s partou přátel na horách, dejte si ho raději až tehdy, když před vámi nebude žádná fyzická námaha. Takže na všechny námořníky, ahoj!

🍓 Ingredience

  • 1 l červeného vína
  • 200 ml vody
  • 1 citron
  • 3 panáky rumu
  • 200 g cukru krupice
  • 2 celé
  • 8 hřebíčků

🥘 Postup přípravy

s cukrem a citronem nakrájeným na plátky vhoďte do kastrolku s trochou vroucí vody. Nechte chviličku povařit, přidejte víno a panák rumu (podle chuti může být i více) a přiveďte vše k varu. Nakonec svařák sceďte do skleniček s kolečkem citronu.

☕️ Poznámka

Svařák se nikdy nesmí vařit. Víno v kastrůlku sice k varu přiveďte, ale s prvními bublinkami na hladině hned stáhněte na minimum. Pak nechte jen dostatečně prohřát, aby se z koření uvolnila vůně, ale neodpařoval se .

https://www.prozeny.cz/clanek/namornicky-svarak-47326




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *