🕒 Doba přípravy: 25 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 25 ks
🍪 Popis
Znáte sladké mrkvánky a máte je rádi? Vyzkoušejte jejich slanou (a zdravější) variantu. Po těchto celozrnných šátečcích plněných bylinkovou ricottou se jen zapráší!
🍓 Ingredience
Na těsto
- 100 g hladké mouky
- 100 g hladké celozrnné mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 150 g mrkve nastrouhané najemno
- 140 g másla
Na náplň
- 250 g ricotty
- 2 lžíce nasekané pažitky
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- 1 snítka čerstvého oregana
- 1 špetka soli
🥘 Postup přípravy
Krok 1: V míse promíchejte obě mouky, kypřicí prášek a sůl. Do směsi zapracujte nastrouhanou mrkev a změklé máslo. Hotové těsto zabalte do fólie a nechte půl hodiny odležet v lednici.
Krok 2: Ricottu promíchejte s najemno pokrájenými bylinkami a osolte.
Krok 3: Těsto vyválejte na plát silný 2–3 mm. Během vyvalování podsypávejte moukou. Pomocí tvořítka vykrajujte kolečka, na každé naneste lžičku náplně a přehněte. Okraje umačkejte.
Krok 4: Šátečky přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 170 °C 15 minut.








Napsat komentář