🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Někdo má červenou řepu rád, jiný se jí vyhýbá jako čert kříži. Já patřím k těm, kdo řepu milují. A tyhle karbanátky jsem si šla hned po focení do tohoto článku udělat ještě jednou. Jsou totiž výjimečně skvělé!
🍓 Ingredience
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Červenou řepu oškrábejte a nastrouhejte nahrubo. Cibulku nakrájejte najemno. Z řepy vymačkejte všechnu přebytečnou tekutinu a přidejte cibulku a utřený česnek.
Krok 2: Z poloviny citronu jemně ostrouhejte kůru a spolu se šťávou z asi 3/4 citronu přidejte k řepě – záleží na vašich chuťových preferencích, ale citronová šťáva dodá sladké řepě šmrnc. Přidejte i na kousky nadrobený sýr feta (může být i balkánský sýr), vejce, hladkou mouku, sůl a pepř a tymián. Vše promíchejte, výsledné těsto by mělo hezky držet pohromadě.
Krok 3: V pánvi rozehřejte trochu oleje a lžící naneste hromádku těsta, kterou rozplácněte na karbanátek. Nejdřív udělejte jeden zkušební, pokud by se rozpadal, podle potřeby zahusťte ještě trochou mouky, nebo nařeďte trošičkou mléka.
Krok 4: Postupně osmažte z obou stran všechny karbanátky, množství vyjde podle velikosti asi na 8 kusů. Podávejte s bramborami nebo jen salátem z polníčku a dipem ze zakysané smetany.








Napsat komentář