🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Husté polévky, ve kterých téměř stojí lžíce, jsou ideální, když se vám nechce moc vyvařovat. Snadno poslouží jako hlavní chod. A bramboračka s chilli vás navíc dokonale zahřeje!
🍓 Ingredience
- 4 brambory
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 1 l zeleninového vývaru
- pepř
- sůl
- kmín
- petrželka
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na másle. Přidejte kmín, nechte ho provonět a zasypte lžící mouky. Pak do hrnce přilejte zeleninový vývar a dobře promíchejte. Do polévky vložte nakrájený řapíkatý celer a kolečka mrkve.
Krok 2: Vařte asi 10 minut a pak přidejte nakrájené brambory. Polévku vařte dalších 15 minut nebo do doby, než je zelenina měkká. Nakonec vmíchejte chilli, sůl i pepř a před podáváním přidejte do polévky trochu nasekané petrželky.
☕️ Poznámka
Tip: Polévka dostane ten správný šmrnc, když k ní při podávání přidáte plátek do křupava opečené slaniny.








Napsat komentář