Hovězí roštěnky na houbách

, , , , , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 1 hod. a 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 3 porce

🍪 Popis

Žádné složité ingredience ani . Na perfektní pozdně letní jídlo vám naprosto postačí jen voňavé lesní , kousek špeku a šťavnaté roštěnky. A v zimě je navíc s přehledem připravíte i ze sušených hub.

🍓 Ingredience

  • 3 plátky hovězí roštěné
  • a pepř
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 60 g špeku
  • 1 velká
  • 3 hrsti čerstvých hub
  • 1/4 lžičky drceného kmínu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: pokrájejte na kostičky a nechte ve větší pánvi vyškvařit. Pokud máte roštěnou v celku, proti vláknu ji nakrájejte na plátky a z obou stran je osolte, opepřete a lehce obalte v mouce.

Krok 2: Děrovanou lžící vyndejte vyškvařené kostičky špeku a na tuku z obou stran zprudka opečte maso, aby se zatáhlo a trošku zezlátlo. Pak ho vyndejte z pánve.

Krok 3: Ve výpeku nyní dozlatova opečte najemno pokrájenou cibuli. Přidejte očištěné a nakrájené houby, trochu soli, kmín a asi půllitr vody. Přiveďte k varu, aby se pustily výpečky. Do pánve vraťte maso a špek, přiklopte a 1–1,5 hodiny duste doměkka.

Krok 4: Čas od času zamíchejte a případně podlijte. Podávejte s rýží nebo knedlíkem. Kdo má raději hladké omáčky, může na závěr maso vyndat, omáčku zředit trochou smetany a rozmixovat.

☕️ Poznámka

Maso uvaříte i na sušených houbách – stačí je předem na chvíli namočit do trochy vody a přidat je pak do pánve i s ní.

https://www.prozeny.cz/clanek/hovezi-rostenky-na-houbach-66563




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *