🕒 Doba přípravy: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Smetanový sýr, cukr, hrušky, opečené pečivo a karamel – je to jen pár obyčejných ingrediencí, dohromady ovšem tvoří neobyčejně dobrou sladkou tečku.
🍓 Ingredience
- krémový sýr 250 g čerstvý smetanový
- mascarpone 100 g
- krupicový cukr podle chuti
- hrušky 2 ks zbavené jádřince
- máslo na opékání
- pečivo 4 plátky
- máslová brioška (viz Něco navíc)
NA KARAMEL
- krupicový cukr 3 PL
- máslo 3 PL
- jablečný džus 200 ml
- nebo lépe mošt
🥘 Postup přípravy
1
Na karamel vsypte do rendlíku cukr, podlijte trochou vody a počkejte, až vznikne krásně
zlatý karamel (během vaření nemíchejte!). Přidejte máslo, jablečný mošt (pozor, směs vzkypí) a svařte. Počítejte s tím, že jak bude karamel chladnout, bude i tuhnout!
2
Na pomazánku promíchejte smetanový sýr s mascarpone a lehce oslaďte. Hrušky nakrájejte na osminky a opečte na másle. Briošku opečte na troše másla na pánvi nebo nasucho v toustovači, potřete pomazánkou, poklaďte hruškami a pokapejte karamelem.
☕️ Poznámka
a podobná jídla je nejlepší právě máslová brioška, která má plnou chuť. Místo ní můžete použít i mazanec, vánočku nebo jen toustový chleba.








Napsat komentář