Domácí třešňový džem se skořicí a muškátovým oříškem

, ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍪 Popis

Už nemusíte kupovat předražené a přeslazené džemy ze supermarketu, ve kterých stejně příliš není. Připravte si vlastní, domácí z čerstvých třešní. Nezabere příliš času, příprava je jednoduchá a přesně víte, co jste do něj dali. Tento recept je ozvláštněn příjemnou vůní a dalšího , které džem vyzvedne na vyšší chuťovou úroveň.

🍓 Ingredience

  • 1 kg vypeckovaných třešní
  • 600 g krystalového cukru
  • 1 lžička kyseliny citrónové
  • 60 g pektogelu (1 a půl balíčku)

Koření

  • 3/4 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • špetka drceného hřebíčku

🥘 Postup přípravy

1
vypeckujte, omyjte a část z nich rozmixujte na pyré. Zbytek nakrájejte na malé kousky.
2
Vložte třešně a třešňové pyré do hrnce, přiveďte k varu a nechte přibližně minutu vařit.
3
Poté přidejte půl kila cukru a opět přiveďte k varu.
4
Dále přidejte zbývající promíchaný s pektogelem a kyselinou citrónovou.
5
Vařte dalších 5 minut, poté přidejte koření a ještě horkým džemem naplňte sklenice.

☕️ Poznámka




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *