🕒 Doba přípravy: 60 min.
🍽️ Množství: 10 porcí
🍪 Popis
Vaječná roláda je na Velikonoce chutným studeným předkrmem
🍓 Ingredience
- 6 vajec
- 6 okurek
- 100 g mražený hrášek
- 1 velká červená paprika
- 2 střední mrkve
- 200 g šunky
- ½ l vody
- 2 kostky bujónu
- 400 g bílého jogurtu
- 1 želatina v prášku
- forma na chleba
🥘 Postup přípravy
1
Uvaříme vejce, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2
Nakrájíme papriku, okurky a šunku. Dáme vše do mísy.
3
Očistíme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Uvaříme bujón. Vyndáme z něj mrkev a dáme ji do mísy. Bujón budeme ještě potřebovat.
4
V horkém bujónu rozpustíme želatinu podle pokynů na obalu. Pokud je potřeba, přidáme více želatiny.
5
Do rozpuštěné želatiny přidáme jogurt a vše důkladně promícháme.
6
Přelijeme směs a zeleninu do formy na chleba. Promícháme, přikryjeme alobalem a necháme v lednici ztuhnout, ideálně přes noc. Tip: Podáváme jako drobnou chuťovku s pečivem.








Napsat komentář