Lívanečky se skořicí

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 35 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

K čaji, kávě, ke snídani, na večeři nebo ke svačině, zkrátka lívance se hodí v kteroukoli denní dobu.

🍓 Ingredience

  • 700 ml vlažného mléka
  • 400 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 20 g droždí
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • špetka soli
  • na smažení

K podávání

🥘 Postup přípravy

1 Smíchejte droždí, lžíci cukru, lžíci mouky a trochy mléka. Počkejte asi deset minut, aby vzešel kvásek.

2 Prosátou mouku nasypte do mísy, přilijte vzešlý kvásek, vejce, zbylé vlažné a zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi 25 minut, až se objem zdvojnásobí.

3 Smažte lívance v pánvi na tenké vrstvě rozpáleného oleje, nejlépe v lívanečníku. Ještě horké lívanečky obalujte v cukru se skořicí, aby se na ně nalepil a udržel. Máslem pokapejte každou vrstvu lívanečků a rovnejte je na sebe.

☕️ Poznámka

Skořicový na lívanečky můžete koupit, ale nejlepší je domácí z moučkového cukru. Ideální poměr jsou tři vrchovaté lžíce cukru a lžička mleté .

  • Energie2922 kcal
  • Bílkoviny88 g
  • Sacharidy366 g
  • Tuky123 g

https://www.apetitonline.cz/recept/livanecky-se-skorici




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *