🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 35 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
K čaji, kávě, ke snídani, na večeři nebo ke svačině, zkrátka lívance se hodí v kteroukoli denní dobu.
🍓 Ingredience
- 700 ml vlažného mléka
- 400 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 20 g droždí
- 2 lžíce krupicového cukru
- špetka soli
- rostlinný olej na smažení
K podávání
- skořicový cukr
- 100 g másla, rozpuštěného
🥘 Postup přípravy
1 Smíchejte droždí, lžíci cukru, lžíci mouky a trochy mléka. Počkejte asi deset minut, aby vzešel kvásek.
2 Prosátou mouku nasypte do mísy, přilijte vzešlý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi 25 minut, až se objem zdvojnásobí.
3 Smažte lívance v pánvi na tenké vrstvě rozpáleného oleje, nejlépe v lívanečníku. Ještě horké lívanečky obalujte v cukru se skořicí, aby se na ně nalepil a udržel. Máslem pokapejte každou vrstvu lívanečků a rovnejte je na sebe.
☕️ Poznámka
Skořicový cukr na lívanečky můžete koupit, ale nejlepší je domácí z moučkového cukru. Ideální poměr jsou tři vrchovaté lžíce cukru a lžička mleté skořice.








Napsat komentář