🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 600 gramů (oloupané)
  • 250 gramů
  • batáty – sladké brambory 200 gramů
  • červená 1 kus
  • paprika zelená 1 kus
  • 2,5 decilitru
  • rajčatový protlak 2 lžíce
  • 2 lžíce
  • 1 lžička (mletá)
  • paprika sladká 1 lžička (mletá)
  • 1 snítka (na ozdobení)
  • červená 1 kus (na ozdobení)

🥘 Postup přípravy

Brambory i dobře omyté, případně oloupané batáty nakrájíme na plátky, krátce je povaříme v osolené vodě a necháme odkapat.

Drobně nakrájené maso opečeme v pánvi na oleji. Přisypeme mletou papriku se skořicí, promícháme, zalijeme vývarem a provaříme. Přimícháme protlak a , směs nalijeme do velké mísy, přidáme brambory a očištěné, na kousky nakrájené papriky, osolíme, promícháme a vše rozložíme na hlubší plech. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 20 minut.

Horké brambory rozdělíme na talíře, doplníme je tenkými plátky červené cibule a lístky máty a podáváme.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *