🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 plech 20 × 30 cm
🍪 Popis
Vynikající zákusek k odpolední kávě s nádechem exotiky? Vyzkoušejte tyto ananasové řezy, po kterých se jen zapráší.
🍓 Ingredience
Na těsto:
- 4 vejce
- 200 g cukru moučka
- 100 g oleje
- 100 ml teplé vody
- 2 lžíce kakaa
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 špetka soli
Na náplň:
- 850 ml ananasového kompotu
- 40 g kukuřičného škrobu
- 150 g másla
- 150 g cukru moučka
Na dokončení:
- 600 ml 40% smetany ke šlehání
- 60 g čokolády
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Přeceďte ananasový kompot, šťávu zachyťte a případně dolijte vodou tak, abyste měli 3 dcl. Odeberte 1 dcl a rozmíchejte v ní dohladka škrob, zbytek šťávy přiveďte k varu, za stálého míchání přilijte část se škrobem a povařte asi 1 minutu do zhoustnutí – jako když připravujete pudink. Odstavte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu. Zatím si připravte těsto.
Krok 2: Plech s vyšším okrajem vyložte papírem na pečení, troubu předehřejte na 180 stupňů.
Krok 3: Oddělte žloutky od bílků. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh. Ke žloutkům přidejte cukr a také pořádně vyšlehejte do světlé pěny. K našlehaným žloutkům přidejte olej, teplou vodu a kakao a ještě krátce prošlehejte.
Krok 4: Prosejte mouku s práškem do pečiva a ručně vmíchejte do žloutkové směsi. Nakonec opatrně po částech vmíchejte sníh z bílků, vylijte na plech a pečte asi 20 minut nebo až zapíchnutá špejle vyjde z těsta suchá.
Krok 5: Na náplň utřete máslo s cukrem a pomalu přidávejte ananasový „pudink“. Pudink i máslo s cukrem musejí mít stejnou, pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil. Pudink přidávejte za jemného míchání opravdu po lžičkách, vždy vyčkejte až se předchozí lžička dobře propojí s oslazeným máslem. Nakonec do krému vmíchejte ananas nakrájený na drobné kousky.
Krok 6: Na vychladnutý korpus natřete náplň, přidejte vrstvu dotuha ušlehané smetany a zasypte strouhanou čokoládou. Krájejte na menší řezy.








Napsat komentář