Barevné piškotové kostky

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 9 porcí

🍪 Popis

Velikonoční Svatý týden je konečně tu! Pojďte si s námi upéct krásně barevné piškotové kostky, které si zamilují (nejen) vaše děti. Recept je velmi jednoduchý.

🍓 Ingredience

Na piškot

  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 5 lžic hladké mouky
  • na vysypání
  • na vymazání

Na krém a náplň

  • 6 lžic marmelády
  • 200 g čerstvého krémového sýru
  • 4 lžíce moučkového cukru

Na ozdobení

  • cukrové zdobení
  • čokoládovo-cukrová vajíčka

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapněte na 170 °C. Čtverhranou formu (nebo pekáček) o rozměrech asi 20×20 cm vymažte tukem a vysypte moukou.

Krok 2: Vejce rozdělte na žloutky a . vyšlehejte s cukrem do vysoké hladké husté pěny. Omyjte metly a bílky vyšlehejte se špetkou soli do hustého sněhu.

Krok 3: Do žloutků opatrně vmíchejte na střídačku sníh a mouku. Hotové těsto nalijte do formy, povrch zarovnejte a vložte do trouby. Pečte asi 15–20 minut dozlatova.

Krok 4: Mezitím vymíchejte čerstvý s moučkovým cukrem do hladkého krému, můžete přidat i špetku mleté vanilky. Uložte ztuhnout do lednice.

Krok 4: Hotový piškot vyndejte a nechte asi 10 minut zchladnout. Pak jej vyklopte a nechte vychladnout úplně. Nakrájejte ho na 9 stejně velkých kostek (v každé šířce formy dva řezy). Připravené kostky prokrojte, polovinu jich namažte marmeládou a přiklopte. Pokud byste celý piškot prokrojili, promazali a pak teprve krájeli na kostky, by se krájením rozmazala po hranách kostek, což v tomto případě není žádoucí.

Krok 5: Kostky po celém povrchu kromě spodní strany namažte ztuhlým krémem. Takto můžete ponechat přiklopené v lednici do druhého dne, aby se piškot s marmeládou a krémem proležel.

Krok 6: Před podáváním posypte ze všech stran barevným cukrovým zdobením a přidejte cukrová vajíčka. Pokud byste moučník zdobili dopředu, barva z posypek a vajíček se rozmočí do krému, což nevypadá úplně pohledně.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *