Batátová polévka s opečenou cizrnou

, , ,

🕒 Doba přípravy: 30 min.

🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

🍓 Ingredience

  • 650 g ů
  • 100g uvaření cizrny (vařená ze sklenice)
  • 1 střední
  • 1 stroužek česneku
  • cca 5cm zázvoru
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • pepř
  • 300 ml kokosového mléka
  • petrželka na posypání

🥘 Postup přípravy

1
V tlakovém hrnci na troše olejem zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku a po chvíli přidáme česnek a zarestneme.

2
Poté přidáme a po chvíli oloupané a nakrájené batáty a přidáme kurkumu, zalijeme vývarem, jen tak aby byly batáty ponořené. Vaříme cca 8-10 minut.

3
Mezitím si připravíme cizrnu. Na pánev dejte trochu oleje a jakmile je rozehřátý, vsypejte cizrnu, osolte a opepřete a opékejte do křupava zhruba 4–6 minut.

4
Do polévky přidejte cizrnu a a vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Pokud je třeba polévku ještě rozředit tak přidejte o něco více mléka a chvíli povařte. Polévku podávejte společně s opečenou cizrnou a posypanou petrželkou.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *