🕒 Doba přípravy: 20 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

Ceviche je marinovaná se zeleninou. Drink Bloody Mary dodává téhle latinskoamerické specialitě správný říz.

🍓 Ingredience

  • 300 g čerstvého lososa (případně halibuta nebo jakékoli bělomasé ryby)
  • šťávu ze 2 ů nebo limetek
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 červenou papriku
  • 1 avokádo
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 červenou cibuli
  • 300 ml tomatového džusu
  • 100 ml vodky
  • worchesterskou omáčku
  • a pepř

🥘 Postup přípravy

1. Pokrájejte rybu na drobné kostičky a půl hodiny marinujte v citronové nebo limetkové šťávě. Maso by mělo na povrchu zmatnět.

2. Mezitím pokrájejte na kostky papriku, , cibuli i řapíkatý (pár lístků si nechte stranou na ozdobu). Kousky propláchněte vlažnou vodou – odstraníte tak štiplavou chuť.

3. Lososa vyjměte a citronovou šťávu promíchejte s trochou oleje, solí, pepřem a zeleninou.

4. Připravte si Bloody Mary: smíchejte s vodkou a podle chuti přidejte tabasco i worchesterskou omáčku. Promíchejte s lososem a podávejte v koktejlové nebo v jakékoli skleněné či porcelánové misce. Ozdobte řapíkatým celerem; jako příloha je nejlepší ohřátá tortilla.

☕️ Poznámka

Na ceviche [čti seviče] se hodí jakákoli ryba s jemným bílým masem – šťáva z citrusů do něj líp pronikne. Vhodné jsou i ústřice nebo mušle, třeba srdcovky. Je tu jen jediná podmínka: ryba nebo musí být naprosto čerstvé!

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *