🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 pekáč o rozměrech 35 × 25
🍪 Popis
V letním období není borůvek nikdy dost! A už vůbec ne dobrot z nich připravených. Upečte si vláčný kakaový koláč plný ovoce. S marcipánovou drobenkou chutná dokonale!
🍓 Ingredience
Na těsto
- 200 g špaldové mouky
- 100 g hladké mouky
- 4 vejce
- 200 ml kefíru
- 150 g cukru
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 400 g borůvek
Na drobenku
- 50 g hrubé mouky
- 1 žloutek
- 50 g cukru
- 50 g marcipánu
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív si připravte drobenku. Do misky nasypte mouku, cukr, přidejte žloutek a najemno nastrouhaný marcipán. Vše promíchejte, až vznikne drobivá směs. Hotovou drobenku uložte do chladu.
Krok 2: Do mísy vyklepněte vejce a přidejte cukr. Šlehejte do husté a nadýchané pěny. Za stálého šlehání postupně přidávejte obě mouky prosáté a smíchané s práškem do pečiva a kakaem a kefír. Ušlehejte hladké těsto bez hrudek.
Krok 3: Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem. Navrch nasypte rovnoměrně borůvky a nakonec koláč posypejte drobenkou. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půlhodinku.








Napsat komentář