🍪 Popis
Recept na dobrou domácí bábovku je poklad, který oceníte nejen, když se blíží návštěva přátel. Pokud už vás nebaví mramorová, třená, mrkvová nebo čokoládová, dopřejte si ji s banány.
🍓 Ingredience
- 25 dkg polohrubé mouky
- 25 dkg pískového cukru
- 25 dkg tuku na pečení
- 3 zralé, jemně nastrouhané nebo rozmixované banány
- 1 balení vanilkového cukru
- balíček prášku do pečiva
- 4 celá vejce
🥘 Postup přípravy
Změklý tuk dáme do větší mísy a utřeme ho spolu s cukrem do pěny. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky opatrně vmícháme do směsi cukru a tuku, přidáme vanilkový cukr a mouku prosátou s práškem do pečiva. Na závěr přidáme sníh z bílků a rychle do těsta vmícháme rozmixované banány.
Připravené těsto na bábovku nalijeme do formy a pečeme pozvolna v troubě předehřáté přibližně na 150 °C zhruba hodinu. Upečenou banánovou bábovku můžeme před servírováním jemně posypat moučkovým cukrem.
☕️ Poznámka
Kromě přezrálého banánu je možné chuť bábovky vylepšit špetkou jemně nastrouhané citronové kůry, spařenými rozinkami, sekanými oříšky, mandlemi nebo kousky kvalitní hořké čokolády.








Napsat komentář