Brioška se sladkou pomazánkou a jablečným karamelem

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 20 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍪 Popis

, , hrušky, opečené a karamel – je to jen pár obyčejných ingrediencí, dohromady ovšem tvoří neobyčejně dobrou sladkou tečku.

🍓 Ingredience

  • 250 g čerstvý smetanový
  • 100 g
  • krupicový cukr podle chuti
  • hrušky 2 ks zbavené jádřince
  • máslo na opékání
  • pečivo 4 plátky
  • máslová brioška (viz Něco navíc)

NA KARAMEL

🥘 Postup přípravy

1
Na karamel vsypte do rendlíku cukr, podlijte trochou vody a počkejte, až vznikne krásně
zlatý karamel (během vaření nemíchejte!). Přidejte máslo, (pozor, směs vzkypí) a svařte. Počítejte s tím, že jak bude karamel chladnout, bude i tuhnout!
2
Na pomazánku promíchejte smetanový s mascarpone a lehce oslaďte. Hrušky nakrájejte na osminky a opečte na másle. Briošku opečte na troše másla na pánvi nebo nasucho v toustovači, potřete pomazánkou, poklaďte hruškami a pokapejte karamelem.

☕️ Poznámka

a podobná jídla je nejlepší právě máslová brioška, která má plnou chuť. Místo ní můžete použít i mazanec, vánočku nebo jen toustový chleba.

Energie 3055 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 452 g
Tuky 111 g
Vláknina 18 g

https://www.apetitonline.cz/recept/brioska-se-sladkou-pomazankou-jablecnym-karamelem




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *