🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 45 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 30 ks
🍪 Popis
Také máte rádi, když vám v restauraci ke kávě přinesou i malou sušenku? Věhlasné a voňavé italské „suchárky“ cantuccini jsou k tomu předurčeny… A ještě lepší než s kávou budou omočené v dezertním víně.
🍓 Ingredience
- 150 g neloupaných mandlí
- 2 vejce
- 130 g cukru moučka
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžíce citronové kůry
- 1 lžíce pomerančové kůry
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička mletého anýzu
- 1 špetka soli
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Mandle krátce opláchněte a dobře osušte. Pořádně vydrhněte citron a pomeranč, ideálně v biokvalitě, a nastrouhejte kůru. Plech vyložte papírem na pečení a předehřejte troubu na 180 stupňů.
Krok 2: V míse rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte kůry z citrusů, vanilkový extrakt, anýz a špetku soli. Do hmoty přesejte mouku s práškem do pečiva a vypracujte těsto.
Krok 3: Na závěr do těsta zapracujte mandle. Rozdělte na dvě části a vytvarujte dva dlouhé tenčí válečky. Když chcete, aby byly lesklé, potřete je trochou vody. Válečky přeneste na plech a pečte asi 25 minut – měly by být pevné, ale stále světlé.
Krok 4: Upečené válce vyndejte a troubu ztlumte na 140 stupňů. Válečky rozkrájejte ostrým nožem na plátky silné asi 1,5 cm. Rozložte je naplocho zpátky na plech a ještě zvolna sušte asi 15 minut v troubě.
Krok 5: Podávejte s kávou, čajem nebo dezertním vínem a uchovávejte v dobře těsnící nádobě.








Napsat komentář