Cantuccini – italské mandlové sušenky

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 45 min.
🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 30 ks

🍪 Popis

Také máte rádi, když vám v restauraci ke kávě přinesou i malou sušenku? Věhlasné a voňavé italské „suchárky“ cantuccini jsou k tomu předurčeny… A ještě lepší než s kávou budou omočené v dezertním víně.

🍓 Ingredience

  • 150 g neloupaných mandlí
  • 2 vejce
  • 130 g cukru moučka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mletého anýzu
  • 1 špetka soli

🥘 Postup přípravy

Krok 1: krátce opláchněte a dobře osušte. Pořádně vydrhněte a pomeranč, ideálně v biokvalitě, a nastrouhejte kůru. Plech vyložte papírem na pečení a předehřejte troubu na 180 stupňů.

Krok 2: V míse rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte kůry z citrusů, , a špetku soli. Do hmoty přesejte mouku s práškem do pečiva a vypracujte těsto.

Krok 3: Na závěr do těsta zapracujte mandle. Rozdělte na dvě části a vytvarujte dva dlouhé tenčí válečky. Když chcete, aby byly lesklé, potřete je trochou vody. Válečky přeneste na plech a pečte asi 25 minut – měly by být pevné, ale stále světlé.

Krok 4: Upečené válce vyndejte a troubu ztlumte na 140 stupňů. Válečky rozkrájejte ostrým nožem na plátky silné asi 1,5 cm. Rozložte je naplocho zpátky na plech a ještě zvolna sušte asi 15 minut v troubě.

Krok 5: Podávejte s kávou, čajem nebo dezertním vínem a uchovávejte v dobře těsnící nádobě.

☕️ Poznámka

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie343,62 kJ
Bílkoviny2,36 g
Tuky3,05 g
Sacharidy11,04 g
0,04 g
SAFA0,32 g
Vláknina0,91 g
Cukry4,68 g

https://www.prozeny.cz/clanek/cantuccini-italske-mandlove-susenky-58995




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *