🍽️ Množství: neuvedeno
🍪 Popis
Pokud chcete do jídelníčku zařadit více zdravých luštěnin, zkuste vsadit na vynikajicí černou čočku, které se říká beluga, podle její podobnosti s kaviárem. Nemusí se předem namáčet, nerozvaří se a krásně drží tvar, navíc je rychle uvařená.
Její delikátní chuť připomíná oříšky a klidně ji můžete při vaření osolit nebo ji při vaření podlévejte vývarem. Jeho chuť, stejně jako použité koření, čočka krásně natáhne do sebe a bude chutnat skvěle. Často se servíruje jako příloha k bělomasým rybám, s kterými výborně ladí. Se ztraceným vejcem bude báječným zpestřením zdravého jídelníčku.
🍓 Ingredience
- černá čočka beluga 250 g
- větší mrkev 1 ks
- celer 1/4 ks
- velká šalotka 1 ks
- bobkový list
- celé nové koření
- česnek 3 stroužky
- kurkuma 2 lžičky
- olivový olej nebo přepuštěné máslo
- hraška na zahuštění
- umeocet
- lahůdkové droždí 2 lžíce
- himálajská sůl a čerstvě namletý pepř
🥘 Postup přípravy
1
Na rozpáleném oleji orestujte postupně nadrobno nakrájený celer, mrkev a šalotku. Přidejte česnek, kurkumu a propláchnutou čočku. Podlijte horkou vodou (nebo vývarem, pokud máte), přihoďte bobkový list, nové koření a osolte. Pomalu duste doměkka, za případného podlití horkou vodou.
2
Když je čočka měkká, zahustěte hraškou, ochuťte umeoctem, lahůdkovým droždím a čerstvě namletým pepřem.
3
Servírujte s vajíčkem nebo bez, s chlebem nebo i bez chleba. Výborný a rychlý oběd.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://fresh.iprima.cz/recepty/cerna-cocka-beluga-s-kurkumou








Napsat komentář