Černá čočka beluga s kurkumou

, , , ,

🍽️ Množství: neuvedeno

🍪 Popis

Pokud chcete do jídelníčku zařadit více zdravých luštěnin, zkuste vsadit na vynikajicí černou čočku, které se říká beluga, podle její podobnosti s kaviárem. Nemusí se předem namáčet, nerozvaří se a krásně drží tvar, navíc je rychle uvařená.

Její delikátní chuť připomíná a klidně ji můžete při vaření osolit nebo ji při vaření podlévejte vývarem. Jeho chuť, stejně jako použité , čočka krásně natáhne do sebe a bude chutnat skvěle. Často se servíruje jako příloha k bělomasým rybám, s kterými výborně ladí. Se ztraceným vejcem bude báječným zpestřením zdravého jídelníčku.

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

1

Na rozpáleném oleji orestujte postupně nadrobno nakrájený celer, mrkev a šalotku. Přidejte česnek, kurkumu a propláchnutou čočku. Podlijte horkou vodou (nebo vývarem, pokud máte), přihoďte bobkový list, nové koření a osolte. Pomalu duste doměkka, za případného podlití horkou vodou.
2

Když je čočka měkká, zahustěte hraškou, ochuťte umeoctem, lahůdkovým droždím a čerstvě namletým pepřem.
3

Servírujte s vajíčkem nebo bez, s chlebem nebo i bez chleba. Výborný a rychlý oběd.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *