🕒 Doba přípravy: 20 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 10 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍪 Popis
Pálivá jídla jsou prostě návyková, na rozdíl od jiných závislostí vám ale tahle přinese jenom čiré štěstí! Až ochutnáte lososa na asijský způsob, nebude už cesty zpět…
🍓 Ingredience
- 60ml kecap manis (sladká indonéská sójová omáčka)
- 2 stroužky česneku, drcené
- 3cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
- 1 lžíce drcených sušených chilli papriček
- 1 lžíce vločkové mořské soli
- 4 filety z lososa bez kůže (à cca 180g)
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 200g krémových (hnědých) žampionů, přepůlených
- 200g rýžových nudlí
- čerstvý koriandr na ozdobení
🥘 Postup přípravy
1 V misce prošlehejte kecap manis, česnek, zázvor a 125ml vody a odložte.
2 Na tác či talíř vsypte sušené drcené chilli papričky a sůl a promíchejte. Ve směsi obalte porce lososa a přitlačte ji. Každou porci nakrájejte na 1cm tlusté plátky. Ve velkém woku rozpalte olej a po částech v něm opečte plátky lososa – vždy 1 minutu po každé straně. Vyjměte a odložte.
3 Do uvolněného woku vsypte žampiony a míchejte 2 minuty, až změknou. Přilijte připravenou omáčku s kecap manis a vařte ještě 4 minuty. Nudle uvařte podle návodu na obalu. Dejte je na talíře, na ně rozdělte lososa a houby s omáčkou, ozdobte koriandrem. Ihned podávejte.








Napsat komentář