Chřest s citronovou omáčkou

, , ,

🕒 Doba přípravy: 35 min.

🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce

🍓 Ingredience

Na omáčku:

  • pepř černý (mletý)
  • máslo 150 gramů (přepuštěné)
  • žloutek 3 kusy
  • šťáva citronová 1/3 decilitru
  • hladkolistá 1 lžíce (plochá, nasekaná)

🥘 Postup přípravy

0,5 dl osolené vody svaříme společně s 20 g másla. Očištěný chřest zbavíme zaschlých konců a spodní část oloupeme. Chřest rozdělíme na čtyři díly, každý vložíme do vakuového sáčku, přidáme čtvrtinu vody s máslem a odsajeme vzduch. Sáčky vložíme do vody teplé 80 °C a při této teplotě zahříváme 10 – 12 minut.

prošleháme s vodou, vlijeme do kovové misky, zakapeme šťávou z citronu, vše vymícháme v horké vodní lázní do zhoustnutí a pak všleháme máslo. Příliš hustou omáčku můžeme zředit trochou vody. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Ořechy nakrájené nahrubo orestujeme na zbylém másle dozlatova.

Chřest rozdělíme na talíře a přidáme omáčku, do které vmícháme těsně před podáváním nasekanou petržel. Nakonec chřest posypeme ořechy.

☕️ Poznámka

Jako přílohu podávejte vařené nebo opečené .

https://www.igurmet.cz/recepty/zelenina/chrest-s-citronovou-omackou-88/




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *