🕒 Doba přípravy: 35 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 4 porce
🍓 Ingredience
Na omáčku:
- pepř černý (mletý)
- máslo 150 gramů (přepuštěné)
- žloutek 3 kusy
- šťáva citronová 1/3 decilitru
- petržel hladkolistá 1 lžíce (plochá, nasekaná)
🥘 Postup přípravy
0,5 dl osolené vody svaříme společně s 20 g másla. Očištěný chřest zbavíme zaschlých konců a spodní část oloupeme. Chřest rozdělíme na čtyři díly, každý vložíme do vakuového sáčku, přidáme čtvrtinu vody s máslem a odsajeme vzduch. Sáčky vložíme do vody teplé 80 °C a při této teplotě zahříváme 10 – 12 minut.
Žloutky prošleháme s vodou, vlijeme do kovové misky, zakapeme šťávou z citronu, vše vymícháme v horké vodní lázní do zhoustnutí a pak všleháme máslo. Příliš hustou omáčku můžeme zředit trochou vody. Omáčku podle chuti osolíme a opepříme. Ořechy nakrájené nahrubo orestujeme na zbylém másle dozlatova.
Chřest rozdělíme na talíře a přidáme omáčku, do které vmícháme těsně před podáváním nasekanou petržel. Nakonec chřest posypeme ořechy.
☕️ Poznámka
Jako přílohu podávejte vařené nebo opečené brambory.








Napsat komentář