🕒 Doba přípravy: 60 min.

🧑‍🍳 Náročnost: obtížné

🍪 Popis

Vytáhněte z půdy její život a sílu, smíchejte je s časem uloženým ve víně a vznikne vám úžasný cibulový zázrak.

🍓 Ingredience

  • • 1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje
  • • 1 kg červené , nakrájené na plátky
  • • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • • 4 lžíce třtinového cukru
  • • 3–5 lžic vinného octa
  • • 350 ml červeného vína
  • , pepř a

🥘 Postup přípravy

V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem a na nejmenším ohni na nich restujte cibuli s česnekem. Po deseti minutách přidejte , tymián a polovinu octa, promíchejte a na malém plamínku nechte nezakryté dusit asi deset minut, často promíchávejte. Pak osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut. Nakonec přilijte i víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá .

☕️ Poznámka

Marmeláda je skvělá s kozím sýrem, paštikou nebo na pizzu. V ledničce vám vydrží nejméně měsíc.

https://www.albert.cz/recepty/cibulova-marmelada/r/a1866




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *