Císařský trhanec s jablečným pyré

, , , , ,

🕒 Doba přípravy: 15 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 15 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 porce

🍪 Popis

Dobrý moučník si můžete připravit i pod širým nebem. Šéfkuchař Marek Fichtner má pro takové venkovní vaření rychlý a jednoduchý recept, který vychvaloval do nebes už rakouský císař František Josef I. Proto se mu říká císařský trhanec. A tenhle bude s jablečným pyré.

🍓 Ingredience

Na trhanec

  • 200 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 4 vejce
  • 40 g moučkového cukru
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 1 hrst rozinek
  • 1 panák rumu
  • na karamel

Na

  • 500 g jablek
  • 1 lžíce cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 50 ml vody
  • 1 ks celé
  • 1/2 citronu

🥘 Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte skořici, zalijte vodou, vložte vanilku a oloupaná pokrájená . Kápněte trochu citronové šťávy a vařte doměkka. Poté rozmixujte na pyré.

Krok 2: Na trhanec smíchejte mouku, , , cukr moučka, a žloutky. Z bílků vyšlehejte sníh a jemně ho vmíchejte do těsta společně s rumem.

Krok 3: Na pánvi rozpusťte máslo. Nalijte na něj těsto, posypejte rozinkami a opečte z obou stran. V závěru těsto roztrhejte, pocukrujte a nechte zkaramelizovat.

Krok 4: Hotový trhanec servírujte s pyré a získáte tak úžasně svěží dezert.

☕️ Poznámka

https://www.prozeny.cz/clanek/cisarsky-trhanec-s-jablecnym-pyre-58677




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *