🕒 Doba přípravy: 30 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍪 Popis
Milujete vůni a chuť perníkového koření? Připravte si perník na plech, ale tentokrát jinak. V kombinaci s jemným krémem s chutí citronu vás příjemně překvapí.
🍓 Ingredience
Na těsto
- 2 vejce
- 250 g cukru krupice
- 3 lžíce kakaa
- 150 ml oleje
- 1 lžíce perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
- 400 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 300 ml mléka
Na krém
- 500 ml mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- 200 g másla
- 1 citron
- 3 vanilkové cukry
- 200 g moučkového cukru
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Nejdřív si připravte základ krému. Do rendlíku nalejte mléko, přidejte mouku a rozmíchejte metličkou. Za stálého míchání uvařte hladkou kaši. Nechte ji vychladnout (budete ji potřebovat až v kroku 4).
Krok 2: Ve větší míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, perníkovým kořením, kakaem a sodou. Přilejte olej, mléko a ušlehejte hladké těsto.
Krok 3: Těsto nalejte na pečicím papírem vyložený větší kulatý plech s vyšším okrajem. Perník pečte 35 až 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Krok 4: Teď přijde na řadu příprava krému. Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Do mísy dejte máslo, moučkový a vanilkový cukr, nastrouhanou kůru z citronu a ušlehejte do pěny. Tu spojte s vychladlým základem krému (z kroku 1) a spolu se šťávou z citronu vše ušlehejte na hladký krém.
Krok 5: Hotový krém naneste na vychladlý perník a uhlaďte. Krém můžete poprášit skořicí nebo kakaem. Nechte aspoň hodinku v chladu a pak nakrájejte.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/citronovy-pernik-62240








Napsat komentář