🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 30 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné

🍪 Popis

Milujete vůni a chuť perníkového ? Připravte si na plech, ale tentokrát jinak. V kombinaci s jemným krémem s chutí citronu vás příjemně překvapí.

🍓 Ingredience

Na těsto

  • 2 vejce
  • 250 g cukru krupice
  • 3 lžíce kakaa
  • 150 ml oleje
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody
  • 400 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 300 ml mléka

Na krém

  • 500 ml mléka
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 200 g másla
  • 1 citron
  • 3 vanilkové cukry
  • 200 g moučkového cukru

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív si připravte základ krému. Do rendlíku nalejte , přidejte mouku a rozmíchejte metličkou. Za stálého míchání uvařte hladkou kaši. Nechte ji vychladnout (budete ji potřebovat až v kroku 4).

Krok 2: Ve větší míse ušlehejte vejce s cukrem do pěny. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, perníkovým kořením, kakaem a sodou. Přilejte , mléko a ušlehejte hladké těsto.

Krok 3: Těsto nalejte na pečicím papírem vyložený větší kulatý plech s vyšším okrajem. Perník pečte 35 až 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Krok 4: Teď přijde na řadu příprava krému. Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Do mísy dejte máslo, moučkový a vanilkový , nastrouhanou kůru z citronu a ušlehejte do pěny. Tu spojte s vychladlým základem krému (z kroku 1) a spolu se šťávou z citronu vše ušlehejte na hladký krém.

Krok 5: Hotový krém naneste na vychladlý perník a uhlaďte. Krém můžete poprášit skořicí nebo kakaem. Nechte aspoň hodinku v chladu a pak nakrájejte.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *