🍪 Popis

Lehounká je dokonalou tečkou za svátečním hodováním. Pokud máte chuť, klidně do sorbetu přidejte vodku!

🍓 Ingredience

  • 6 velkých ů
  • 250 g krupicového cukru
  • na pokapání a lístky máty na ozdobu

🥘 Postup přípravy

1. Citrony pečlivě omyjte, ostrouhejte z nich kůru a potom vymačkejte šťávu. na mírném ohni rozpusťte v litru vody. Pak hrnec odstavte a do sladké vody přimíchejte citronovou kůru i šťávu. Nechte trochu vychladnout.

2. Po půlhodině základ na sorbet přeceďte přes sítko a uložte do mrazáku (pokud nemáte moc času, vyplatí se nalít sorbet do igelitových sáčků – zmrzne rychleji). Každou půlhodinu zamíchejte. Hotový sorbet nemá být ani tekutý, ani tuhý – tvoří ho drobné granulky. Servírujte ozdobené mátou a pokapané medem.

☕️ Poznámka

Výlet do Historie

Za existenci sorbetu vděčíme Arabům, kteří se usadili na Sicílii. Známí milovníci sladkostí posílali svoje otroky na Etnu pro sníh a ten pak míchali s vynikající sicilskou citronovou šťávou a cukrem.

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *