Čočka s jarním lupením

, , , ,

🍓 Ingredience

  • čočka červená 200 gramů
  • vinný 40 mililitrů
  • dijonská 1/2 lžičky
  • kmín římský 1 lžička (mletý)
  • olivový 100 mililitrů
  • 200 gramů (směs: šťovík,,kozlíček polní,bršlice kozí nohy)

🥘 Postup přípravy

Čočku vaříme asi 10 minut doměkka. Slejeme přes cedník vodu a odložíme do misky, než připravíme zálivku. Ocet smícháme s hořčicí, kořením a solí, přilejeme olej a metličkou vyšleháme hladkou zálivku. Nalejeme ji na ještě teplou čočku a opatrně promícháme, aby se čočka nerozpadala. Necháme vychladnout. Býlí dobře omyjeme a nasekáme na větší kousky. Šetrně promícháme s vychladlou čočkou. Ozdobíme čerstvými kvítky sedmikrásek nebo jinými právě kvetoucími

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *