🍓 Ingredience

  • 250 g čočky beluga
  • 400 g lososa
  • mletý černý pepř
  • 1 cuketa
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 150 g cherry rajčátek
  • 1 citron
  • 1 svazek bazalky

🥘 Postup přípravy

1. Čočku uvaříme podle návodu na obalu. Slijeme a necháme vychladnout. Lososa nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cuketu nakrájíme na kostičky a krátce opečeme na olivovém oleji. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Rajčátka rozčtvrtíme.

2. Kostky lososa opečeme na olivovém oleji ze všech stran. Vychladlou čočku promícháme s cuketou, jarní cibulkou, rajčátky a ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a olivovým olejem. Saláty rozdělíme do misek a na každý poklademe opečeného lososa a posypeme lístky nasekané bazalky.

☕️ Poznámka

https://www.idnes.cz/jenprozeny/recepty/recept-dne-cockovy-salat-s-lososem.A181119_110021_jpz-recepty_jph1




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *