🍓 Ingredience
- 250 g čočky beluga
- 400 g lososa
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 cuketa
- olivový olej
- 1 svazek jarní cibulky
- 150 g cherry rajčátek
- 1 citron
- 1 svazek bazalky
🥘 Postup přípravy
1. Čočku uvaříme podle návodu na obalu. Slijeme a necháme vychladnout. Lososa nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cuketu nakrájíme na kostičky a krátce opečeme na olivovém oleji. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Rajčátka rozčtvrtíme.
2. Kostky lososa opečeme na olivovém oleji ze všech stran. Vychladlou čočku promícháme s cuketou, jarní cibulkou, rajčátky a ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a olivovým olejem. Saláty rozdělíme do misek a na každý poklademe opečeného lososa a posypeme lístky nasekané bazalky.








Napsat komentář