Cordon bleu – Kuřecí řízek plněný sýrem a šunkou

, , , ,

🕒 Doba přípravy: 10 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 porce

🍪 Popis

Hledáte inspiraci na elegantní oběd či večeři, ale zároveň se nechcete pouštět do větších chuťových experimentů? Vsaďte na řízek plněný šunkou a sýrem! Dnes si ho připravíme jako roládku z kuřete, ale stejně dobře můžete použít i telecí nebo .

🍓 Ingredience

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Maso vložte mezi 2 pláty potravinářské fólie a paličkou na maso rozklepejte na 1 cm tloušťku.

Krok 2: Sejměte horní fólii, plátek osolte a opepřete a obložte plátky sýra a šunky.

Krok 3: Zarolujte do pevného závitku, těsně zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice, maso se vám tak bude lépe obalovat.

Krok 4: Vybalte z fólie a postupně obalte v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

Krok 5: Pozvolna smažte v dostatečném množství řepkového oleje. Dejte závitku čas, aby se pěkně propekl.

Krok 6: Pokrájejte na plátky a servírujte třeba s bramborovou kaší (já přímo s bramborami vařila i kostky celeru, který jsem pak spolu s nimi, mlékem, trochou másla a lžící dijonské rozmixovala). Můžete ji doplnit o na másle orestovaný nebo jarní cibulku.

☕️ Poznámka

Kromě soli a pepře můžete plátek posypat sušeným česnekem, potřít dijonskou hořčicí nebo obložit lístky špenátu.

🍏 Výživa




Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *