🕒 Doba přípravy: 10 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: střední
🍽️ Množství: 1 porce
🍪 Popis
Hledáte inspiraci na elegantní oběd či večeři, ale zároveň se nechcete pouštět do větších chuťových experimentů? Vsaďte na řízek plněný šunkou a sýrem! Dnes si ho připravíme jako roládku z kuřete, ale stejně dobře můžete použít i telecí nebo krůtí maso.
🍓 Ingredience
- 1 kuřecí prso
- 3 plátky plátkového ementálu
- 3 plátky šunky
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- řepkový olej
- sůl
- pepř
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Maso vložte mezi 2 pláty potravinářské fólie a paličkou na maso rozklepejte na 1 cm tloušťku.
Krok 2: Sejměte horní fólii, plátek osolte a opepřete a obložte plátky sýra a šunky.
Krok 3: Zarolujte do pevného závitku, těsně zabalte do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do lednice, maso se vám tak bude lépe obalovat.
Krok 4: Vybalte z fólie a postupně obalte v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.
Krok 5: Pozvolna smažte v dostatečném množství řepkového oleje. Dejte závitku čas, aby se pěkně propekl.
Krok 6: Pokrájejte na plátky a servírujte třeba s bramborovou kaší (já přímo s bramborami vařila i kostky celeru, který jsem pak spolu s nimi, mlékem, trochou másla a lžící dijonské hořčice rozmixovala). Můžete ji doplnit o na másle orestovaný pórek nebo jarní cibulku.
☕️ Poznámka
Kromě soli a pepře můžete plátek posypat sušeným česnekem, potřít dijonskou hořčicí nebo obložit lístky špenátu.
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.prozeny.cz/clanek/cordon-bleu-kureci-rizek-plneny-syrem-a-sunkou-41630








Napsat komentář