🕒 Doba přípravy: 30 min.

⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑‍🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 2 pizzy

🍪 Popis

Nevíte, jak naložit s velkou úrodou cuket? Vyzkoušejte jednoduchou pizzu, tak kterou nepotřebuje hromadu surovin. Těsto je osvědčená klasika a dokonale ladí jak s nivou, tak i se zakysanou smetanou. Na konci přidáte už jen rukou a pochutnáte si jako v pizzerii!

🍓 Ingredience

Na těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 lžička cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce olivového oleje

Na dohotovení

🥘 Postup přípravy

Krok 1: Do vlažné vody rozdrobte droždí. Přidejte a lžičku mouky. Promíchejte a nechte vzejít kvásek. 

Krok 2: Do velké mísy nasypte mouku a smíchejte ji se solí. Pak přidejte , kvásek a vypracujte hladké těsto. Nechte ho kynout na teplém místě asi 40 minut. 

Krok 3: Zakysanou smetanu promíchejte s prolisovaným stroužkem česneku. Směs pak osolte a opepřete. Místo smetany můžete použít i ricottu. 

Krok 4: Cuketu nakrájejte na plátky. rozdrobte nebo nakrájejte na malé kousky. 

Krok 5: Těsto rozdělte na dva díly a z každého vyválejte placku asi půl centimetru vysokou. Potřete je zakysanou smetanou, přidejte plátky cukety a sýr. Pizzy pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů. Po upečení je ozdobte rukolou, pokapejte olivovým olejem a podávejte.

☕️ Poznámka

🍏 Výživa





Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *