🕒 Doba přípravy: 15 min.
⏲️ Doba vaření, pečení: 20 min.
🧑🍳 Náročnost: snadné
🍽️ Množství: 1 miska
🍪 Popis
Vaření s vínem má své nesporné výhody – během kuchtění je důležité průběžně ochutnávat, doplňovat tekutiny… Vyzkoušejte i jemnou cuketovou pomazánku!
🍓 Ingredience
- 2 cukety
- sůl
- 6 stroužků česneku
- 1 chilli paprička
- 3 lžíce olivového oleje
- 50 ml bílého vína
- 50 g parmezánu
- pepř
🥘 Postup přípravy
Krok 1: Cuketu nastrouhejte nahrubo, v cedníku pořádně osolte, promačkejte a nechte půl hodiny pustit vodu. Mezitím si česnek nakrájejte na plátky a chilli papričku zbavte semínek a nasekejte.
Krok 2: Cuketu dobře propláchněte a vymačkejte z ní co nejvíc tekutiny, aby pomazánka nebyla příliš vodnatá.
Krok 3: Česnek a chilli opečte na oleji, ale jen chvilku, než se rozvoní. Přihoďte cuketu, dvě minuty restujte a poté zalejte vínem. Když se víno odpaří, opepřete a vmíchejte nastrouhaný sýr. Podávejte teplé nebo studené na oblíbeném pečivu (a s oblíbeným vínem!).








Napsat komentář