🕒 Doba přípravy: 15 min.
🍪 Popis
Tento dip jsem připravila jako inspiraci hlavně pro ty, co se snaží hledat cesty, jak nahradit maso a připravit si vyvážené zdravé jídlo. Myslím si, že velká většina mých receptů je i hodně jednoduchá, nevyžadují příliš času v kuchyni, ani nějaké velké znalosti nebo zkušenosti, a tak je tomu i tu.
🍓 Ingredience
Na dip:
- 450 g bílého skyru
- 1-2 stroužky česneku
- 80 g sezamové pasty tahini
- 2-3 lžíce citrónové šťávy
- kůra z 1 bio citrónu
- 1-2 lžičky římského kmínu
- Mořská sůl podle chuti
- Čerstvě mletý pepř podle chuti
- (2 polévkové lžíce olivového oleje, pro více krémovitosti)
Na servírování:
🥘 Postup přípravy
1.
Pomocí blenderu nebo tyčového mixéru rozmixujte vše kromě skyru. Pokud budete mixovat i skyr, výsledný dip bude hodně řídký, ale jestli se vám těžce mixuje jen kořenící základ, přidejte například 1/3 skyru rovnou a zbytek vmíchejte jen lžící, až bude tato směs hladká.
2.
Servírujte buď s čerstvou zeleninou a nebo s pečenou. V zimě je moc fajn s teplou zeleninou. A jako třešničku na dort jej pokapejte olivovým olejem a posypejte kořenící směsí zataar anebo orestovanými oříšky, případně i bylinkami, jako je koriandr.
☕️ Poznámka
🍏 Výživa
🔗 Zdroj:
https://www.receptyzblogu.com/recepty/dip-ala-hummus








Napsat komentář